NorMedia AS - lese - skrive  - lære - øve - trene - kommunisere

PCS animasjoner

PCS animasjoner
Brukerveiledning

Del på Facebook

Trykk på et bilde for å forstørre.
PCS animasjoner - bilde 1 PCS animasjoner - bilde 2
PCS animasjoner - bilde 3 PCS animasjoner - bilde 4
PCS animasjoner - bilde 5 PCS animasjoner - bilde 6
PCS animasjoner - bilde 7 PCS animasjoner - bilde 8

Den norske PCS Animasjoner CD-en inneholder ca. 775 animerte basisverb, laget ut fra ca. 520 amerikanske basisverb. Gif formatet er i alle bøyningsformer av verbene.

PCS symbolene kan benyttes for å hjelpe elever og andre brukere til å lære meningene med de ulike verbene, og/eller å forsterke grunnleggende begreper om f.eks. bevegelse, kommunikasjon, arbeid og plikter, pleie og stell, passende og upassende oppførsel osv..
De som kjenner PCS symbolene fra kommunikasjonssystemet Boardmaker, vil kjenne igjen mange av symbolene som er brukt i de norske animasjonene.
Vi har fornorsket alle de tre filformatene på den originale PCS Animations CD-en:

AVI er standard Windows animasjonsformat, og det mest brukte formatet i Windows programmer. Disse animasjonsfilene kan brukes bl.a. med Musse, Klikker, IntelliPics Studio og Speaking Dynamically Pro. Vi har laget 775 norske basisverb i dette filformatet.
AVI animasjonene finnes både i en enkeltstående versjon, som spilles en gang, og i en repeterende versjon, som spilles 2-3 ganger. Disse er lagt i separate mapper.

MOV er opprinnelig et Mac format, og relativt lite brukt på vanlige PC-er. Vi har laget 775 norske basisverb i dette filformatet.
MOV animasjonene finnes både i en enkeltstående versjon, som spilles en gang, og i en repeterende versjon, som spilles 2-3 ganger. Disse er lagt i separate mapper.

GIF er et Web grafikk / animasjonsformat som benyttes både på Internett og i Windows, bl.a. i pedagogisk programvare, kommunikasjon og verktøyprogrammer som Klikker.
GIF animasjonene finnes kun i en enkeltstående versjon, som spilles en gang. Vi har videreutviklet de 775 GIF basisverb animasjonene til ALLE verbenes bøyningsformer på norsk, dvs. til ca. 4.500 ord.

Alle de ferdiglagde bøyningsform ordene vil gi maksimal bruksverdi for de mange oppgavene til ulike brukergrupper. Det vil også spare veilederne for mye arbeid med å tilpasse filnavn og ord de vil bruke.

Automatisk installasjon i Klikker
Vi har laget en installasjonsrutine som legger inn ALLE verbformene av GIF animasjonene automatisk for bruk i Klikker verktøyprogram. Denne startes ved å dobbeltklikke på Klikker GIF Anim Alle Setup.EXE ikonet på PCS CD-en.
Brukerne kan ev. UTVIDE animasjonene ved å kopiere og lage nye filer med nye filnavn til eget bruk. HUSK da å først lage KOPIER av de animasjonsfilene du vil lage nye ut fra, og UNNGÅ Å ENDRE filnavn på animasjonsfilene i f.eks. Klikker biblioteket. Når det gjelder bruken av animasjonene i Klikker henviser vi til Klikker veiledningen for detaljer.

Bruk av PCS symbolene til andre formål
Når det gjelder bruk av PCS symbolene for andre formål henviser vi til den engelske PCS Animations Guide PDF filen, som vi har lagt ut på den norske PCS CD-en, for nærmere informasjon.

Der ligger det beskrivelser av hvordan en kan bruke animasjonene i programmene Speaking Dynamically Pro, IntelliPics Studio og BuildAbility på PC og Mac. PFD filer kan leses med Acrobat Reader versjon 5 eller 6.

Priser Eks Mva Inkl. mva
Per cd 1.490 1.863 Legg PCS animasjoner - Per cd i handlekurven.


Varenummer: PCSANI