Personer som helt eller delvis mangler et funksjonelt talespråk trenger alternative og/eller supplerende kommunikasjonsmåter for å kunne gjøre seg forstått. Dataprogrammer og annet materiell med symbolstøtte er til god hjelp for mange. 

Barns første ord - ASK Startpakke

Vi leverer nå en ASK Startpakke med Widgit Symboler som inneholder barns 400 første ord, printet som løse symbolkort på et slitesterkt og holdbart papir(NeverTear papir) med borrelås på baksiden. Pakken er ment som et utgangspunkt til kommunikasjon eller trening på ord/vokabular. Det følger med mappe hvor symbolkortene kan settes, samtalematte og en setningsholder.

Les mer om Barns første ord - Widgit Startpakke her.

Widgit Snakkebok - Kommunikasjonsbok

Widgit Snakkebok er en ferdig trykket kommunikasjonsbok med symboler rettet mot kommunikasjon. Boka er på 67 sider og kan leveres i A5 og A4 format, i tillegg følger det med redigerbare filer som kan åpnes i programmet InPrint 3 (følger ikke med) og tilpasses etter eget behov. Boka er bygget opp med setningsstartere på venstre siden og ulike temaer på den høyre siden. Boka har også laget med fanekort slik at det er lett å bla seg til riktig side.

Les mer om Kommunikasjonsboka her.

InPrint 3  - Det beste verktøyet for å skape symbolmateriale!

InPrint 3 er et nytt og moderne layoutprogram som lar deg lage symboliserte ressurser for utskrift.  Du lager enkelt tavler og symbolisert materiale fra maler eller lag dine egne oppsett. Symbolene kommer automatisk når du skriver, det er over 15.000 Widgit symboler tilgjengelig.

Lag og skriv ut dagsplaner, tematavler, bildekort, bøker, kommunikasjonsoppsett og mye mer.

Les mer om InPrint 3 her.

SymWriter 2

SymWriter kan være et flott kommunikasjonsprogram for ASK-brukere. Du kan lage miljøer rettet mot kommunikasjon, disse vil fungere som dynamiske kommunikasjonstavler. Du kan tilpasse oppsettet til brukerens behov. SymWriter innholder over 15.000 symboler og du får i tillegg bøyningsformer. 

SymWriter fungerer på PC og alle nettbrett som kjører Windows. 

Les mer om SymWriter her.

Widgit Go
Kommunikasjon og språkutvikling på iPad

Widgit Go er en app som leveres på iPad der du kan lage egne opplegg for kommunikasjon, stimulering og språkutvikling eller skrive enkle dokumenter med symboler og tekst fra symboltavler.

Alt kan redigeres direkte på iPaden og Widgit Go har tilgang på hele databasen med Widgit Symboler. Du legger enkelt inn dine egne bilder og kan på den måten bruke Widgit Go som et verktøy til å dokumentere hendelser eller aktiviteter.

Les mer om Widgit Go her.

Kommunikasjonshjelpemidler for ASK

Alle produktene vi tilbyr innenfor ASK dekker forskjellige behov, og ut fra ens behov må det vurders hvilke av kommunikasjonehjelpemidlene som egner seg best. Som oftest er en kombinasjon av et eller flere produkter for utskrift og produkter for aktiv kommunikasjon nødvendig for å dekke behovet.

Produktene gir alle som har behov for et alternativ til tale eller språkforståelse muligheten til å delta. ASK kommunikasjonshjelpemidler kan også hjelpe språkforståelse og kommunikasjon hos mennesker med norsk som andrespråk. SymWriter har mulighet for bryterstyring, dersom det er motoriske behov som begrenser skriveevnen. Produktene er prisforhandlet med NAV Hjelpemiddelsentral og kan søkes på som hjelpemidler.

Symbolene

Symbolene i våre produkter er Widgit Symboler. Under ser du noen eksempler på hvordan Widgit Symbolene ser ut. 

Utover våre produkter brukes symbolene i mange læremidler. Blant annet fra forlagene Cappelen, Aschehoug, Gyldendal, Tell Forlag og i digitale hjelpemidler som TV2 Skole, Nyheter i Bilder og Kaleido. Widgit Symbolene er i dag de mest brukte i Europa. Dersom man ikke har et læremiddel som allerede har symboler, er det lett å tilpasse undervisningsmateriale i InPrint eller i SymWriter.

Jeg kan
forstå
tekst
ved hjelp av
symboler.
ASK
er
viktig
for
alle
mennesker.